Az agility, a díjugratás mintájára kialakult, kutyás ügyességi sportág. A kutyától önállóságot, gyorsaságot és minél pontosabb, precízebb, hibátlanabb munkát követel. Ez azonban nagyban a gazdi jelzésein is múlik, így a kutyák mellett az embereket is képezzük. Így válik négy- és kétlábú egy csapattá, ahogy egy kedvelt agility jelmondat is mondja: “Hat láb egy agilitys szív.”

A kutya – gazdi kapcsolat elmélyítésére szolgál ez a szakág, illetve fontos kiemelni, hogy ez egy közös sporttevékenység. Ha a kéttagú csapatodat bővíteni szeretnéd, szívesen megismernél hasonló érdeklődési körű embereket, akkor látogass el hozzánk!


Agility edzések


  • Csoportos képzés: ezekre az edzésekre képzettségtől függően, lehet jelentkezni (ovi, kezdő, haladó). Egyébiránt kortól, nemtől, fajtától függetlenül minden kutyust szeretettel látunk.
  • Egyéni edzés: előre megbeszélt időpontokban (elérhetőségeink bármelyikén), adott kutya-gazdi pároshoz igazított tananyaggal.
  • Online képzés: akkor se kell csüggedni, ha földrajzilag messze vagyunk!

Ezt a képzési rendszert különösen olyanoknak tartjuk fent:

– akik komolyan gondolják ezt a sportot és ennek megfelelően szeretnék nevelni kutyusukat (akár már 8 hetes kortól, felső határ pedig nincs!),

– akik szeretnének otthoni feladatokat kapni, hogy nap, mint nap lekössék kutyusaik energiáját,

– akik élvezik a rendszeres trükköket

– akiknek közelében nem elérhető az agility,

– vagy mindenképp minket választanának.


Csoportok


  • Ovi: Fantázianevén, Kalandorovinak hívjuk. 🙂 Kölyökkutyákból áll, ahol a legnagyobb hangsúly a szocializáción, a behívhatóságon és a játékon van.
    Körülbelül 5-6 hónapos kortól jönnek be  az agility “szagú” feladatok, addig (és többségében utána is) rávezető gyakorlatokat kapnak a gazdik, a minél aprólékosabb elmélyültebb alapok érdekében.
  • Kezdő: Az előkészítő edzéseket követően, körülbelül egy éves kortól ajánljuk. Az akadályok tanítása itt még folyamatban van, illetve az ugrásmagasság növelése is zajlik (eb életkorának megfelelően).
  • Haladó: Ezeket az edzéseket azon párosoknak javasoljuk, akik már ismernek minden akadályt, esetleg azok pályába fűzése még folyamatban van. Legalább az A1 szint kapujában állnak.

Edző


Ádám-Bökényi Bernadett – agility kiképzésvezető

kutyakalandse@gmail.com
+36 (30) 985 2898

Helyszín


Sporty PAWlis – Tés, Bakony u. 96.


 

 


Amennyiben érdeklődsz munkánk iránt – legyen az agility vagy bármely más ágazat – kövess minket a Facebookon
vagy írj bátran a “Kapcsolat” menüpont alatt megadott elérhetőségen! 🙂

Galéria

(Fotók: Biri-Szabó Renáta – Fénymesék)