Szukák


Choose Ferencik “Osis”

Született: 2014.04.13.

Szőrzete: tricolor medium

Anya: Llanfarian Fan

Apa: Kevin Graig Ferencik

Osis egy kis CSODA borderlány bőrében. Otthon az ördög lányának nevezzük, mert hihetetlen, amiket művel. Kiskutya, aki mindig feltalálja magát. Kezdettől fogva nagy hangsúlyt fektetünk tudatos képzésére, engedelmes feladatokra és agility alapokra egyaránt. Mindezek mellett a terelést is kipróbáltuk és a séták is rendszeresekké váltak már. Nem unalmas az élete a Mini Manónak.

Miért kellett még egy kutya? A válasz sok összetevős. 😛 Az első egy emberi próba: gyermekvállalás előtt szeretnénk a Párommal kipróbálni, hogy milyenek vagyunk együtt. A második egy tenyésztő érve. Maryvel és Nesztorral megtapasztaltam a border karakterét, azonban származási lap híján ők nem tenyészkutyák, nekem pedig nagy vágyam volt, hogy bordert tenyészthessek, munkára, sportra.

Ennek megfelelően vágytam egy erős, bátor, stabil kiskutyára. Egy igazi rosszcsontra, hogy valódi próba legyen. Hát a miénk lett az alom második legdominánsabb kiskutyája. Ez az erős karakter kutyákkal szemben csak a jól megszokott otthoni környezetben jelentkezik, nem agresszív, de ő a kezdeményező. Idegen kutyákkal, kanokkal, szukákkal, minden fajtával szemben megadó. Nagyon szociális kiskutya, mind ember, mind kutya irányába.

Az erős karakter a munka során is jelentkezik, kitartó, látszik ahogy a formálásos feladatoknál pörög az agya, ELKÉPESZTŐ! Dolgozunk, hogy egy CSAPAT legyünk! 😉

Szűrések:

– CEA: normal (szülők eredményei alapján / by parentage)

– TNS: normal

– CL: normal

Eredmények:

– Agility:

2015.08.20. Ifjú Reménységek Kupája (kezdő osztály)

2015.08.29-30. Szigetköz Agility Kupa (kezdő osztály, fehér kutya)

– Terelőverseny:

2015.08.22. Portelek: I. osztály 4. hely   (28 pont)

Almok tőle: –


Bellamie aus dem Bergischen “Mí”

Született: 2017. 04. 09.            .

Szőrzete:                                  .

Anya:                                  .

Apa:                                  .

 


Szukák


Diny

Bestagility

“Diny”

Született: 2015.09.04.

Szőrzete: barna hullámos

Anya: Királytanyai Spuri

Apa: Köves-bérci Betyár Ékes “Kiki”

Áfonya of the

Sporty Heroes

“Áfi”

Született: 2015.04.21.

Szőrzete: fakó hullámos

Anya: Kormosvári-Hajtó Száva

Apa: Csodavirág Lecsó

Diny eredményei:

– 2016.05.21. Portelek Magyar Mudi Egyesület Klubkiállítás: Kölyök osztály, Ígéretes

– 2016.05.21. Portelek Magyar Mudi Egyesület Klubkiállítás: sikeres terelő-ösztönpróba

Áfi eredményei:

– 2015.08.16. Devecser, Pásztorkutya CAC: Bébi osztály, Ígéretes

– 2016.05.21. Portelek Magyar Mudi Egyesület Klubkiállítás sikeres terelő-ösztönpróba


Kanok


Köves-Bérci Betyár Ékes “Kiki”

Született: 2013.02.13.

Szőrzete: fekete hullámos

Anya: Nyírségfia Vihar

Apa: Nyírségfia Rudi

Kiki 2014. június 15-én érkezett a szüleimhez, a borderek elköltöztetése után. Tenyésztője, Dr. Maczák Viktória tenyésztésben akarta tartani, azonban dominanciaharcok miatt nem tudta elhelyezni. Kiki nem domináns eb, csak valahogy mindig ráakadt azokra a kanokra, akik úgy érezték, veszélyt jelent számukra.

Mint alapjában véve minden mudi, Ő is megtalálta rajongása alanyát, mégpedig édesapámban. Nagyon jó temperamentumú, pörgős jószág. Elkezdtük vele az agilityt is, nagy élmény dolgozni vele. Hihetetlen tempója van!

Szűrések:

– HD – A

– Patella – mentes

– Barna szín örökítő (utódainál 50%-ban barna színt örökít)

Eredmények:

– Tenyészszemle: tenyészthető (viselkedésteszt: maximális, 120 pont) (Tordas, 2014.10.05.)

– Sikeres terelőösztönpróba (Salföld, 2015.06.07.)

– Nagyon ígéretes 1

– Legszebb bébi

– FeHoVa CACIB Kitűnő 3.

– FeHoVa CACIB Kitűnő 2.

– 2015.02.13.: FeHoVa: Nyílt osztály Kitűnő 2. RES.CAC

– 2015.06.20.: Székesfehérvár: Nyílt osztály Kitűnő 1. CAC

Almok tőle:

– Köves-bérci Betyár “M” alom (2015.06.03)

   (Köves-bérci Betyár Csincsi x Köves-bérci Betyár Ékes)

– Bestagility “D” alom

   (Királytanyai Spuri x Köves-bérci Betyár Ékes)

MARY

Született: 2010.03.13.

Szőrzete: fekete-fehér hosszú

Nem különböztetem meg egyik vagy másik kutyámat egymástól, főleg nem szeretetben. Azonban Mary számomra A KUTYA, és ez így is marad. Ő az első saját kutyám, így azt hiszem egyértelmű mindenki számára, hogy miért is más Ő egy kicsit. A collienk halála után ismét juhászkutyát szerettünk volna választani, de nem “ugyanolyat”. Így nem a kivételes intelligencia, hanem a küllem miatt esett a választásunk a border colliera. Mary minden fajtajegyet magán visel. Eddig bármibe kezdtünk, azt Ő hihetetlen érdeklődéssel és tehetséggel csinálta. Fixen az Agility mellett döntöttünk, de kipróbáltuk a terelést, a flyballt és a frizbit is. Nagyon ragaszkodó, kiharcolja a simogatást, élvezi a sétákat, szereti magát produkálni és rajong az agilityért. Rengeteg mindent köszönhetek Neki. Ő vezetett be a kutyás világba, miatta élvezem ennyire, és találtam meg hivatásom és Önmagam!

SZÁVA

Született: 2007.08.28.

Szőrzete: fekete hullámos

 

Anya: Nyírségfia Táncos

Apa: Kormosvári – Hajtó Cirip

Száva egy sajnálatos baleset következtében lett családunk tagja. Tenyésztője, Román Istvánné Marika halála után, hét évesen került kennelünkbe. Nagyon hamar beilleszkedett a csapatba, rendkívül kedves, bújos és ahogy azt az eredményei is mutatják mutatós nagylány. Egy igazi öleb és Ő az én árnyékom. Séták során, póráz nélkül is mindig a nyomomban van. Élvezi a feladatokat és a sétát, meg persze a jól megérdemelt törődést.

Szávát alomtervvel vettük át, így a mudik vonalán Ő kennelünk alapító szukája. Ma már nyugdíjas éveit tölti velünk.

Almok tőle:

– Kormosvári – Hajtó kennel (T, U, V, Z alom)

– Sporty Heroes A,Á; B alom

NESZTOR

Született: 2011.04.02.

Szőrzete: barna-fehér hosszú

Nesztor a Mi Kishercegünk, a lányok álompasija. Minden kan álma lehet egy ilyen paradicsomban élni, körös-körül szukákkal! Nesztor nem egy tipikus csilláron ugráló border, nagyon nyugis jelleme van. Szereti a mozgást, de csak mértékkel, szereti a hasát, de csak mérsékelten Gourmann, viszont minden mennyiségben szeret feküdni a sövény alatt a hűvösben.

Az agility nála féloldali diszpláziája miatt hobby maradt, de ő ezt nem is bánja. Nagyon szereti megmutatni, hogy mi mindent tud, és amit megtanul, az maradandó. A tömeg és a nagyközönség előtti szereplés azonban nem a kedvence. A rendszeres testmozgásért és a sétákért, illetve a terelésért viszont odáig van! Kipróbáltuk vele a flyballt is, azonban kellő alkalom híján ez hobby maradt. A frizbi freestyle kategóriájában azonban lenne keresnivalója egy kis gyakorlással. Nagyon szereti a korongot.

Ő az én nyugodt énem, Drága Nesztorom!

 

Kormosvári-Hajtó Fecske

Született: 2000.04.23.

Elhunyt: 2015.06.11.

Szőrzete: fekete hullámos

Anya: Börzsönyhegyi-Fekete Alíz “Csutka”

Apa: Csodabogár Hékás

Fecsike 14,5 évesen lett családunk tagja. Életkorát meghazudtolva illeszkedett be a csapatba és szokta meg az új környezetet. Napi kétszer-háromszor, két-három órát sétálgat az udvaron, a többit a fekhelyén tölti. Követ bennünket, olykor játékosan csípked, szívesen bújik hozzánk, és nyalogatja a kezünket. Nagyon kedves és mókás Nagylány. Ha simogatom, a kezemhez nyomja a fejét, reggelente inkább oldalra dől simit kérve, mint hogy elinduljon kifelé reggeli sétájára. Egy csupa szív mudilány, a csapat SZÍVE, LELKE!

Én mindig azt mondom, hogy nagy boldogság lesz számomra, ha ezt a kort elérve, minden kutyám ilyen fizikális, szellemi és egészségügyi állapotban lesz, mert Fecsike egyszerűen hihetetlen és fantasztikus!

Fáj, de el kellett engednünk…Mudiból van, a gazdija mellett a helye. Remélem megnyugodott és együtt vigyáznak ránk fenntről. Köszönöm a lehetőséget Fecsi, hogy megismerhettelek, köszönöm, hogy velünk voltál, tiszteletet tanítottál! Szeretünk.

Almok tőle:

Kormosvári-Hajtó kennel (K, M, O)


Ádám-Bökényi Bernadett

Hungary – Fejér megye

bokenyi.betti@gmail.com

+36-30/985-2898